Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Talpmasszázs

 

dsc04444.jpg

 

Az EGÉSZSÉG megőrzésénk leghatékonyabb módja.

 

 
MÉREGTELENÍT, ezért a DIÉTA hatékony kiegészítője.
 
SEGÍT a FESZÜLTSÉG oldásában, MEGYNYUGTATJA az IDEGRENDSZERT.
 

A reflexológia története


A lábak és a kezek reflexzónamasszázsát mint az egészségmegőrzés természetes módját sok nép ősidők óta ismeri. Valószínűleg olyan idősek, mint az akupunktúra vagy az akupresz szúra.
Az egyiptomi Szakkarában feltárt orvossír festményein -amely több mint 4000 évvel ezelőtti - szabályszerű kéz- és talpmasszázskezelés látható.
A kínaiak is alkalmazták a reflexológiát, az akupunktúrával együtt. Egy kínai orvos, Váng Vej a Kr. e. 4. században akupunktúrás tűket szúrt betegeibe, majd hüvelykujjaival erősen nyomta a talpukat. Úgy vélte, hogy a folyamatos nyomás gyógyító energiát szabadít fel a betegek szervezetében.
Egyiptom és Kína az ókorban az orvoslás két kiemelkedő központja volt, tanaik elterjedtek az egész világon.
Nyugaton 1917-ben jelent meg dr. William Fitzgerald amerikai orvos Zónaíerápia című könyve. Fitzgerald doktor az indiánok gyógymódszerei közül a reflexterápiát, a talpmasszázst használta betegein. Azt tapasztalta, hogy a reflexológiával kezelt betegeinek csökkent a fájdalma, mozgáskészségük javult, s a műtéti beavatkozás után kezelt betegeknél felgyorsultak a természetes gyógyulási folyamatok.
1938-ban jelent meg Eunice Ingham Gyógyító lábmasszázs című könyve. Ingham doktornő évekig dolgozott Fitzgerald doktorral, és betegeiken alkalmazták a talpmasszázst. Majd feladta kórházi állását és mint reflexológus magánrendelőt nyitott.

Mi a reflexológia?

A reflexológia tapasztalatokon alapuló tudomány. A reflexzónák olyan idegpontok; amelyek egy-egy távoli testrésszel kapcsolatban vannak. Az egész testen mindenütt találunk reflexzónákat.
A talp masszázsával a központi idegrendszerre, vérkeringésre, belső szervekre gyakorolhatunk hatást. A reflexológia célja főként a megelőzés, de bizonyos betegségek. kiegészítő kezeléseként is nagyon fontos.
A reflexológiás kezelésnek elsősorban a vérkeringést kell élénkítenie, hogy ily módon a szervezet hamarabb megszabaduljon a salakanyagoktól. A reflexológia a fájdalomérzést is befolyásolja oly módon, hogy a hipofízisben (agyalapi mirigy) fokozza az endorfínoknak (fájdalomcsillapító anyagok) az elválasztását. A reflexológiás kezelés akkor hatásos igazán, ha nemcsak egy betegség, hanem az egész szervezet kezelésére irányul, így ugyanis javul valamennyi élettani működés, és felgyorsulnak a gyógyító folyamatok.
Tehát a reflexológia teljesen veszélytelen kezelési mód, nincs káros mellékhatása, lazító hatású beavatkozás. Mindenkit szabad masszírozni a csecsemőtől az aggastyánig egyaránt.

footcarte.jpg

1., fejtető

20., gyomorkijárat

39., végbél

2., homloküreg

21., patkóbél

40., végbélnyílás

3., tobozmirigy

22., hasnyálmirigy

41., isiász ideg

4., hipofízis

23., máj

42., ivarmirigyek (petefészek, petevezeték, here, mellékhere)

5., fej, nagyagy

24., epehólyag, epevezeték

43., gerinc kiegészítő zóna

6., halánték-trigeminusz ideg

25., plexus solaris

44., izületi kiegészíto zóna

7., agyalap, kisagy

26., mellékvese

45., kalcium pont

8., nyakszirt, tarkó

27., vese

46., orr

9., csuklyásizom

28., húgyvezeték

47., nyakcsigolyák

10., fej-nyirokutak

29., húgyhólyag

30., szív

11., szem

31., lép

48., mellékpajzsmirigyek

12., fül

32., vékonybél

51., hátcsigolyák

13., nyak, torok, garat

33., vakbél, féregnyúlvány

52., ágyékcsigolyák (isiász)

14., légcső

34., ileocecalis szájadék

53., keresztcsont, farkcsont

15., tüdo, hörgők

35., felszálló vastagbél

60., vállizület

16., pajzsmirigy

36., haránt vastgabél

63., hónalji nyirokcsomók

17., nyelőcső

37., leszálló vastagbél

64., felkar

18., gyomorszáj

38., szigma-bél

65., könyök

19., gyomor

 

66., térd

 

 

Cikkek

Rubs me the Right Way

2011.02.25

I am a self-proclaimed “massage-aholic”.  Truly love them.  I’m embarrassed to say how often I’ve indulged.  Plus, Kevin’s hotel has a fabulous spa, so I partake whenever we are in San Fran as well… but, with anything good in life,  comes the, well…not so terrific.  Let’s just say I’ve had my fair share of odd massage […] The post Rubs me the Right Way appeared first on DRESSED TO A T .